Alcoholvrije dranken zijn handig voor evenementen waarbij weinig alcohol gedronken wordt of als je even geen zin hebt in alcohol. Er zijn veel verschillende soorten alcoholvrije cocktails. Hier worden drie populaire alcoholvrije cocktails besproken. Ze zijn allemaal eenvoudig te maken met een slowjuicer. Het is een aanrader om wat gezonder te genieten op een feestelijke avond!

Recepten

De recepten zijn helemaal niet ingewikkeld, maar vereisen soms wel meerdere apparaten. Een citruspers en een slowjuicer bijvoorbeeld. Was fruit altijd eerst voordat je het in de slowjuicer doet. De schil moet er alleen af, als je hem anders niet zou eten. Het maakt wel verschil in smaak en het kan ook handiger zijn bij het verwerken van de pulp in nieuwe recepten.

Alcoholvrije Pina Colada met behulp van de slowjuicer

Juice een halve ananas en pureer een banaan. Meng het met 200 ml kokosmelk en 2 eetlepels citroensap. Serveer eventueel met wat gehakte pistachenoten. Je waant je direct op het strand!

Alcoholvrije Bloody Mary uit de slowjuicer

Alcoholvrije Bloody Mary is niets anders dan wat vers geperst tomatensap. Serveer met worcestersaus, tabasco en peper. Gebruik bleekselderij als roerstaaf. Lekker pittig!

Alcoholvrije Mojito uit de slowjuicer

Na een aantal pogingen bleek dit recept het lekkerste en bovendien het simpelste. Schil 4 groene appels (granny smit), pers 2 limoenen en was 6 takjes verse munt. Juice dit geheel tot een heerlijke cocktail. Absoluut mijn favoriet!