Heerlijk hè, als de zomer weer in aantocht is? Voor veel mensen is dit hun favoriete seizoen, en dat heeft vaak alles te maken met de zon die lekker vaak schijnt, en het leven dat zich een stuk meer buiten afspeelt. Zodra de zon ook maar een beetje gaat schijnen, gaan de eerste terrassen weer open. In het begin vaak nog met wat verwarming of beschutting tegen de wind, maar voor je het weet breekt de tijd waarop je heel wat uren lekker in het zonnetje op een terras kan zitten weer aan. Welk drankje bestel jij dan het liefst?

Een fris wijntje

Ben je een wijnliefhebber, dan hoef je over deze vraag vast niet erg lang na te denken. Wat bestel je het liefst? Wijn, natuurlijk, wat had je anders verwacht!  In de zomer geven de meeste mensen de voorkeur aan een frisse, gekoelde wijn. Witte wijn en fruitige rose wijn zijn favoriet, en gaan er op het terras in grote hoeveelheden doorheen. Wat is jouw favoriete zomerse wijn? Ga je voor wit? Of heeft bijvoorbeeld een Provence rose jouw voorkeur?

Gewoon, koffie

Al vallen de mussen dood van het dak, als jij een echte koffiefanaat bent dan trek je je daar weinig van aan. Jij bestelt het liefst een koffie, welk jaargetijde het ook is. Niks mis mee. Wist je dat een warm drankje soms zelfs goed kan zijn om te drinken op een warme dag? Je lichaamstemperatuur zal hierdoor in eerste instantie stijgen, maar doordat je lichaam dat snel corrigeert, zal je hierna ook direct afkoelen, wat heel prettig aan kan voelen. Heb je wel behoefte aan je cafeïne, maar geef je toch echt de voorkeur aan iets koels? Dan kan een ijskoffie natuurlijk een prima oplossing zijn.

Water: de beste hydratatie

Drink jij op een zonnig terras het liefst water? Dan zullen je tafelgenoten je misschien wat saai vinden, maar jij weet wel beter. Water is heel verstandig om te drinken, want het is de beste manier om het vocht dat je verliest met zweten weer aan te vullen. Er zitten geen calorieën in, dat is mooi meegenomen, en in tegenstelling tot zoete drankjes trekt jouw glas ook geen insecten aan. Een prima keuze!

De zon in je glas

Wat veel mensen ook lekker vinden in de zomer, is een frisdrank of fruitsap. Met name sap gebaseerd op zonnige vruchten, denk aan sinaasappel of ananas is populair. Niet zo vreemd. Dit fruit associëren we heel sterk met de zomer, en past dus perfect bij onze smaak als het zonnetje lekker schijnt.