Zodra de eerste dappere zonnestralen door de wolken heen breken en de temperaturen langzaam richting de 15 graden, of misschien wel hoger, oplopen, begint het bij menigeen te kriebelen. Het BBQ-seizoen is weer onderweg! Waar veel mensen de BBQ pas tevoorschijn halen als het echt zomer is, of in ieder geval een heel zonnige lentedag, geldt voor anderen dat ze al een stuk vroeger in het jaar op zoek zijn naar goed BBQ vlees, en niet kunnen wachten om hun favoriete ‘speeltje’ weer tevoorschijn te halen. Geldt dat voor jou ook? Of ben je iemand die liever nog wat langer wacht?

Het liefst het hele jaar door

Ben je echt dol op de BBQ, dan gebruik je hem het liefst het hele jaar door. Een paar jaar geleden was dat nog ondenkbaar, en eigenlijk iets dat ze alleen in warme landen, waar het vrijwel iedere dag van het jaar prima weer om buiten te zijn is, konden doen. Toch is daar langzaam maar zeker verandering in gekomen.

Ten eerste is er nu ook in Nederland het hele jaar door goed BBQ vlees te koop. Dankzij de opkomst van de online slager, en het bijzondere, grote assortiment dat deze te koop heeft, hoef je buiten het traditionele BBQ seizoen om echt niet ver te zoeken om toch goed vlees te scoren. Ideaal, voor iedereen die regelmatig tevergeefs in de supermarkt of bij de traditionele slager op zoek is geweest.

Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een overkapping in hun tuin. Juist zo’n overkapping zorgt ervoor dat je eigenlijk het hele jaar door van je BBQ gebruik kunt maken. Droog sta je tenslotte altijd, en dat is het belangrijkste. Misschien zit je niet met zijn allen buiten om te eten, maar het vlees buiten bereiden lukt prima.

Tenslotte is het soort BBQ dat we gebruiken door de jaren heen nogal vooruitgegaan. De kleine, traditionele BBQ met kooltjes, dat is er echt eentje die je alleen bij goed weer kunt gebruiken. De meer geavanceerde modellen, die soms bijna complete buitenkeukens zijn, zijn veel beter geschikt om ook op wat minder zonnige dagen te gebruiken.

Kun jij ook niet wachten?

Goed, er is dus eigenlijk geen enkele reden meer om de BBQ alleen in de zomer te gebruiken. En menigeen grijpt die kansen met beide handen aan. Maar geldt dat ook voor jou? BBQ je het liefst het hele jaar door? Of vind jij een BBQ nu juist iets dat typisch bij de zomer hoort, zodat je ook gezellig in de tuin uitgebreid van het resultaat kan genieten? De meeste Nederlanders vallen nog in deze laatste categorie, maar de groep mensen die ook buiten het traditionele seizoen de BBQ gebruikt begint zeker te groeien!