De keuken is een belangrijke plek in huis en heeft invloed op de rest van hoe de woning eruitziet. Het is niet altijd even makkelijk om de juiste stijl voor jouw keuken te kiezen, aangezien veel stijlen overlappen. Het is daarom handig om een overzicht te hebben van de mogelijkheden voordat je een keuze maakt. Wil jij je keuken (opnieuw) inrichten, maar weet je niet welke stijl je wilt? In deze blog geven wij verschillende soorten keukens waar je aan kan denken en inspiratie kan opdoen.

Design keuken

Tegenwoordig zijn design keukens helemaal in. Veel van die keukens hebben een persoonlijke draai en zijn net wat anders dan standaard keukens. Dit maakt de keuken uniek. Bij design keukens wordt er gebruik gemaakt van hout, bakstenen elementen en geometrische vormen. De keuken wordt vaak ook getypeerd door hoge kwaliteit, luxe keukenapparatuur en luxe onderdelen, zoals bijvoorbeeld een kookeiland. Naast dat het er luxe uitziet is het ook erg handig om deze extra ruimte hebben om te koken of werken. Om de keuken nog unieker te maken kan je bijzondere voorwerpen toevoegen.

Moderne keuken

Een andere populaire keukenstijl is de moderne keuken. Deze lijkt overigens ook erg op de design keuken, maar het is niet hetzelfde. Het begrip modern verandert natuurlijk wel continu, maar er zijn toch een aantal elementen die terug blijven komen. Denk bijvoorbeeld aan een strak ontwerp en gladde oppervlakten. Ben jij op zoek naar keuken inspiratie voor deze moderne keuken, maar weet je niet welke materialen je nodig hebt? Vaak wordt er gebruik gemaakt van hout, metaal, aluminium en rvs. Qua kleur passen wit en zwart bij deze stijl.

Landelijke keuken

Ben je op zoek naar een ander soort keukenstijl? Dan kan je ook overwegen om een landelijke keuken te nemen. Bij deze stijl worden zowel moderne als klassieke elementen met elkaar gecombineerd. Hierdoor ziet de keuken er strak uit, maar behoudt het wel een fijne sfeer. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van houten elementen, maar daarnaast ook gebruik maken van steen, gietijzer en decoratie in porselein. Het is wel van belang dat er warme, natuurlijke kleuren aanwezig zijn. Zorg er ook voor dat het niet te chaotisch wordt.

Klassieke keuken

Iedereen kent natuurlijk de klassieke keuken, maar dit hoeft niet per se saai te zijn! Bij deze stijl wordt vooral gebruik gemaakt van natuurlijke elementen. Hierdoor ziet de keuken er gezellig en warm uit. Om de keuken nog ‘klassieker’ te maken kan je elementen toevoegen waardoor het er ouder uitziet, zoals een klassiek fornuis, lusters en hanglampen. Een klassieke keuken past perfect bij een wat ouder artistiek huis, zoals een woonboerderij of monumentaal pand.

Industriële keuken

Tot slot kan je kiezen voor een industriële keuken. Ook deze keukenstijl wordt steeds populairder. Hierbij worden de materialen beton, steen en hout afgewisseld. Bakstenen kunnen ook gebruikt worden. Meestal ziet de keuken er grijs uit en juist daarom passen groene planten perfect in deze keuken. Het heeft een ruwe, stoere uitstraling, maar de keuken kan er ook gezellig en stijlvol uitzien.