De een slooft zich graag uren uit in de keuken, terwijl de ander het liefst zo snel en makkelijk mogelijk iets op tafel zet. Welke van de twee je ook bent, of als je er ergens tussenin zit, er zijn bepaalde items in de keuken die het leven een stuk makkelijker maken. In dit artikel geven we vijf onmisbare items voor in de keuken.

1. Keukenmachine

Of je nu brooddeeg wilt kneden, beslag wilt mixen of eiwit wilt opkloppen, een keukenmachine kan het allemaal. Het apparaat kan zelfs dienen als een pastaroller, groentesnijder, vleesmolen of ijsmachine. Naast dat zo’n apparaat heel handig is, staat het ook nog een heel mooi in je keuken. De KitchenAid keukenmachine is wat aan de hogere prijs, maar dan heb je wel gelijk een pronkstuk in je keuken staan. Om ervoor te zorgen dat je de beste prijs betaalt voor een KitchenAid, kun je een prijsvergelijker gebruiken. Daar kun je ook gebruik maken van zogenaamde faceted search, zodat je nog makkelijker de beste keukenmachine en prijs kunt vinden!

2. Koffiezetapparaat

Natuurlijk kun je koffie maken met oploskoffie, maar er gaat niks boven de geur en smaak van een kopje koffie van versgemalen bonen. Net zoals bij de keukenmachine, geeft een mooi koffiezetapparaat karakter aan je keuken. Er zijn honderden verschillende soorten apparaten; van goedkoop naar duur, van groot naar klein en van luxe naar simpel. Zo is er voor ieder wat wils.

3. Blender

Heb je ‘s ochtends niet zoveel tijd om ontbijt te maken? Dan is een blender ideaal. Je gooit er wat fruit in, een beetje yoghurt, even blenden en voilà: je smoothie is klaar. Ook voor het maken van soep kun je een blender goed gebruiken. Als je kinderen niet van groenten houden, dan zijn smoothies perfect om ze toch de juiste hoeveelheid groenten en fruit te geven. Lekker én heel gezond.

4. Kookboek

Van Italiaans tot Aziatisch en van Scandinavisch tot Hollandse pot, van elk soort keuken heb je tegenwoordig wel een kookboek. Met zoveel keuze zit er altijd wel iets bij waar jij van houdt. Een kookboek helpt ter inspiratie als je echt even niet meer weet wat je wilt eten. Bovendien kan een kookboek je ook nieuwe dingen laten proberen en kan het je uitdagen.

5. Groentesnijder

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Groenten fijnsnijden zal van de meeste mensen geen hobby zijn. Het duurt lang, het is lastig en je krijgt het vaak niet zo netjes als je wilt. Maar niet getreurd, tegenwoordig is bijna overal een oplossing voor. Zo ook voor dit ‘probleem’. Een groentesnijder zorgt ervoor dat jouw groenten (en fruit) binnen de kortste keren in kleine stukjes gesneden zijn. Geen gedoe meer en niet meer per ongeluk in je vingers snijden. Ook de groentesnijder is écht een onmisbaar item in de keuken dus.