Er komen steeds meer restaurants en daarom is het van belang om op te vallen. Manieren om op te vallen is door bijvoorbeeld je restaurant opvallend in te richten. Maar je kan ook opvallen door kwalitatief goede en heerlijke recepten te serveren. Een goede keuken is hierbij belangrijk. Maar wat heb je precies nodig voor een goede keuken? In deze blog worden 5 dingen gegeven die absoluut niet kunnen ontbreken in jouw horeca keuken! Denk bijvoorbeeld aan een goede koelkast, maar ook gastronormbakken. Lees dus gauw verder.

Keukenapparatuur

Natuurlijk is het belangrijk om de juiste keukenapparatuur te hebben. Veel apparaten maken het bereiden van eten en drinken namelijk makkelijker en veiliger. De meeste producten zijn gemaakt van RVS, dit is duurzaam en eenvoudig schoon te maken. Welke apparaten je nodig hebt is afhankelijk van wat jij gaat serveren. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een grillplaat en een friteuse als je alleen diner gaat serveren. Doet jouw restaurant ook aan ontbijt? Dan kan je natuurlijk ook een broodrooster of een kaassnijmachine kopen.

Koel- en vries apparatuur

Het zal je vast niks verbazen, maar in een restaurant moet voortdurend worden gekoeld. De gerechten en drankjes moeten op de juiste temperatuur worden geserveerd en als je producten langer wilt bewaren dan moet je gebruik maken van koel- of vriesapparatuur. Ook hierbij zijn er veel mogelijkheden. Natuurlijk is het handigste om een losse koelkast en een losse vriezer te hebben. Daarnaast kan je een koelvitrine hebben voor bijvoorbeeld taart. Tot slot is het handig om een ijsblokjesmachine te kopen, zodat elk drankje koud geserveerd kan worden!

Warmhoudapparatuur

Voor veel gerechten is het ook van belang dat het warm blijft. Voornamelijk bij een buffet kan je met warmhoudapparatuur gemakkelijk soep, broodjes, pasta’s en andere lekkernijen warmhouden. Denk bijvoorbeeld aan een soepketel, een thermobox en een warmhoudlamp. Wil je ook nog drankjes warmhouden? Daarvoor is een isoleerkan.

Spullen voor het bewaren en vervoeren van voedsel

In veel keukens wordt er voedsel gemaakt in grotere aantallen, zodat je niet voor elk gerecht opnieuw hoeft te beginnen. Bereid voedsel, zoals salades en gesneden groenten, worden opgeslagen in gastronormbakken. Deze bakken zijn speciaal hiervoor en passen goed in elke keuken. Je kan overgebleven voedsel ook bewaren in andere bakjes, zoals de plastic bakjes van HorecaRama. Deze zijn ook erg handig voor afhaalmaaltijden, omdat ze geschikt zijn voor in de magnetron. Gasten kunnen dan hun afhaalmaaltijd eventueel nog opwarmen.

Schoonmaakspullen

Tot slot is hygiëne en schoonmaken een belangrijk onderdeel van de horeca. Naast dat het verplicht is om aan verschillende voorwaarden te voldoen, is het ook prettig voor de gasten als het restaurant en de keuken schoon is. Het is handig om een vaatwasser te hebben in de keuken. Een professionele vaatwasser maakt goed schoon op een hele snelle manier. Hierdoor werk je snel alle afwas weg en kan je blijven verder gaan met gasten serveren. Verder moet je er rekening mee houden dat de keuken en apparaten elke dag grondig schoongemaakt moet worden om de hygiëne te blijven houden.